Rio Ferdinand govorio o onome što izdvaja Ronalda od ostalih
Foto: EPA

Legenda Manchester Uniteda o bivšem saigraču

Rio Ferdinand govorio o onome što izdvaja Ronalda od ostalih

Da bi se postalo jednim od najboljih fudbalera svijeta potrebno je mnogo više od talenta i vještine. O jednom od najboljih igrača današnjice Cristianu Ronaldu i onome što on posjeduje, a što ga izdvaja od ostalih govorio je njegov bivši saigrač iz Uniteda Rio Ferdinand.

Superzvijezda Real Madrida i reprezentacije Portugala je zadnjih 10-ak godina u samom vrhu kada je riječ o najboljim fudbalerima na svijetu.

Ronaldo je samo u dresu svog trenutnog kluba postigao nevjerovatnih 399 golova u 390 utakmica od kada je u Madrid stigao iz Manchester Uniteda.

Ipak, nije uvijek bilo očigledno da će Portugalac dosegnuti ovakve visine.
Kada je kao 18-godišnjak stigao na Old Trafford kod Ronalda se mogao vidjeti raskošan talenat, plijenio je pažnju publike sjajnim driblinzima kad god bi primio loptu, ali su ga mogi tada smatrali previše razmetljivim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je bio veoma mlad, neiskusan, veoma nezreo u načini na koji je igrao, ponekad se previše razmetao", izjavio je njegov bivši saigrač Rio Ferdiand.
"Ali imao je taj mentalitet, imajo je želju, radnu naviku...Uvijek je želio da bude superzvijezda, ali razlika je što je on radio više od svih drugih, i to je ono što ga izdvaja od ostalih", objasnio je Ferdinand koliko je Ronaldo radio na sebi da bi došao do mjesta na kojem se sada nalazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi