Rio spreman za Barcu
Kapiten spremno čeka Barcelonu

Rio spreman za Barcu

Edmir Škorić

Naredne srijede u Rimu se igra veliko finale Lige Prvaka, a Ferguson najviše brine o tome hoće li Rio Ferdinand biti spreman, poslije tri sedmice odsustva sa travnjaka. Rio je uvjeren da može igrati, no Sir Alex ništa neće prepustiti slučaju.

U polufinalnoj utakmici Lige Prvaka  koju je United igrao sa Arsenalom, kapiten Rio Ferdinand zadobio je povredu mišića, te je van terena boravio tri sedmice. Njegov nastup u Rimu je skoro pa  neupitan, iako engleski reprezentativac osjeća da može igrati, Ferguson ga želi spremnijeg nego ikada.

Naime, United gostuje kod Hulla posljednje kolo Premiershipa, već ovog vikenda, a Sir Alex Ferguson želi da Ferdinand nastupi u ovoj utakmici, kako bi bio siguran u njegovo raspoloženje za finalnu utakmicu. 30-godišnji Englez ne vidi nikakvu potrebu da igra protiv Hull Cityja u subotu, jer je mišljenja da je potpuno zdrav i nema ni trunke sumnje da neće moći nastupiti u srijedu.


"Uopšte ne razmišljam tome da neću igrati u finalu, to jednostavno nije moguće. Morat ćete pitati mog trenera o tome hoću li igrati, ali ja sam fizički potpuno spreman, nemam nikakvih problema", optimističan je zadnji igrač Manchesterove odbrane, Rio Ferdinand.

Osim njega, Ferguson u kombinaciji za tu poziciju ima mladog Evansa i iskusnog O'Shea, ali još nije siguran ko će stajati u odbrani "vragova" u velikom okršaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.