Nevjerovatno kakav gol je poništen na Evropskom prvenstvu: Za sve je kriva UEFA!

VAR je neophodan

Nevjerovatno kakav gol je poništen na Evropskom prvenstvu: Za sve je kriva UEFA!

Admin Čaušević

UEFA je odlučila da u grupnoj fazi Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine sudije neće imati pomoć VAR-a i zbog toga plaća visoku cijenu. 

Italija je gorko platila posljedice na otvaranju protiv Francuske, gdje su tri teške sudijske greške mlade Azzurre koštale poaraz.

Nepostojanje VAR-a tehnologije je učinilo da na utakmici Ukrajine i Španije dođe do jedne od najvećih sudijskih grešaka posljednjih godina.

Oba tima su već prošla grupnu fazu, ali u igri je bilo osvajanje prvog mjesta u grupi. Španija je u utakmicu ušla kao bila bolje plasirana po gol-razlici i prošla bi dalje s remijem.

Crvena furija je stigla do gola. Ukrajinski golman Ruslan Neshcheret procijenio je gdje će lopta, istrčao je i uhvatio, ali onda čini vrlo ozbiljnu grešku.

Ukrajinsk jedinica gubi loptu, Riquelme je prima, namješta se i zabija koja bi vodstvom sebi trasirala put ka prvom mjestu.

Oglasi

Međutim, litvanski sudija Rumsas odlučuje da poništi gol i to iz neshvatljivih razloga. Bilo je dovoljno pogledati snimak da se vidi o kakvoj greški sudije se radi.

Na kraju je ovaj meč završen rezultatom 2:2, a Španci su do boda stigli u posljednjim minutama preko Ruiza te se može reći da je pravda zadovoljena.

Crvena furija je završila na prvom mjestu zbog bolje gol-razlike, Ukrajina je druga također sa sedam bodova, dok su Hrvati i Rumuni remijem 0:0 u međusobnom duelu osvojili po bod.

Senzacija je viđena u grupi A gdje je Gruzija uspjela odigrati 1:1 protiv Nizozemske te je prošla dalje sa pet bodova. Portugal je prošao kao drugi i to zahvaljujući pobjedi nad Belgijom sa 2:1.

Inače, UEFA je odučila da se VAR sistem na Evropskom prvenstvu do 21 godine koristi tek od četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi