Riquelme najavio povlačenje iz fudbala

Još jedan velikan odlazi u zasluženu mirovinu

Riquelme najavio povlačenje iz fudbala

Juan Roman Riquelme najavio je brzo povlačenje iz fudbala, odnosno kraj profesionalne fudbalske karijere.

Ovaj 36-godišnjak bi mogao postati samo jedan u nizu velikana koji su se oprostili u posljednje vrijeme.

"U Argentinos Juniors sam došao da pomognem klubu da se vrati u Primeru i baš tako sam rekao čelnicima ovog kluba. Drago mi je što sam uspio u tome i moj cilj je ispunjen", rekao je Riquelme a onda progovorio o budućnosti:

"Ne znam. Možda nastavim sa fudbalom ako dođe neka zanimljiva ponuda. Ako ne, onda ću se povući i nastaviti uživati sa svojom porodicom i prijateljima".

Riquelme je karijeru započeo u omladinskim selekcijama Argentinos Juniorsa a igrao je i za Barcelonu, Villareal i Bocu Juniors. U dresu Argentine nastupio je 51. put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije