Igrač Sjeverne Makedonije u suzama, ni utjeha Pandeva ne pomaže

Svemu dođe kraj

Igrač Sjeverne Makedonije u suzama, ni utjeha Pandeva ne pomaže

A. Čaušević

Sjeverna Makedonija se nije obrukala na svom prvom velikom takmičenju. Posljednji meč će igrati protiv Nizozemske večeras od 18 sati. 

Bit će to oproštajni meč za Gorana Pandeva od drese Sjeverne Makedonije, a ne isključuje se mogućnost da kaže i zbogom fudbalu. Na svom prvom i posljednjem Euru uspio je i postići gol u porazu od Austrije 3:1.

"Ovo je vrhunac u mojoj karijeri, ispunio sam san da igram veliko takmičenje s reprezentacijom. Sretan sam što se oproštam na ovakvom takmičenju protiv Nizozemske na Johann Cruijff Areni", rekao je Pandev uoči utakmice.

Pandev za reprezentaciju nastupa od 2001. godine, nakon punih 20 godina ga više neće biti u nacionalnoj vrsti što je teško palo pojedinim igračima. .

Istakao se Stefan Ristovski. Defanzica Dinama su slomile emocije da je zaplakao u jednom trenutku, a ni Pandevova utjea mu nije pomogla.

[twitter]https://twitter.com/MacedonianFoot/status/1406937059093364739[/twitter]

Ostaje da se vidi da li će Pandev ujedno i u penziju jer mu ugovor s Genoom ističe krajem mjesec. U svoje redove ga je zvala Monza Silvija Berlsuconija, ali odgovora još nije bilo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, ovaj 37-godišnjak je praktično cijelu seniorsku karijeru proveo na Apeninima. Igroa je za Inter, Speziju, Anconu, Lazio, Napoli te Genou. Jednu sezonu je proveo i na posudbi u Galatasarayu.

Najveći uspjeh u klupskoj karijeri imao je svakako 2010. godine kada je s Interom osvoju famoznu Triplettu, odnosno Ligu prvaka, Seriju A i Kup Italije.

Top Komentari

Hamza123456789
jedna prava fudbalska i ljudska gromada,uvijek je igrao na jakom nivou,a nikome nije nista nazao ucinio sem u sportskom zanru.Hvala legendo.
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi