River Plate nakon penala utišao Belo Horizonte
(Foto: EPA)

Copa Libertadores

River Plate nakon penala utišao Belo Horizonte

M. Šljivak

Aktuelni prvak Južne Amerike River Plate plasirao se u četvrtfinale Copa Libertadoresa.

River je u uzvratnom meču odigranom u Belo Horizonteu nakon penala eliminisao domaći Cruzeiro, a bilo je 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Cruzeiro je u prvom meču u Buenos Airesu uspio da izvuče 'nulu'. Sinoć je usprkos brojnim šansama rezultat ponovo bio isti, pa se putnik među osam najboljih ekipa morao tražiti preko penala.

Tamo su se bolje snašli fudbaleri argentinskog velikana, pogodili su sva četiri šuta, dok su sa druge strane promašili Henrique i David.

River u narednom kolu igra protiv pobjednika meča između San Lorenza i Cerro Portena.

Prolaz u narednu fazu takmičenja ostvario je Palmeiras. Oni su izbacili argentinski Godoy Cruz pobjedom od 4:0 (2:2).

Svi pogoci u ovom meču pali su u drugom poluvremenu. Goste je 'načeo' Veiga golom sa penala u 57. minuti, da bi zatim pogađali Borja, Scarpa i Dudu za konačnih 4:0.

Palmeiras u narednoj rundi igra protiv boljeg iz duela Gremio - Libertad, a tamo je brazilski predstavnik ostvario prednost od 2:0 na gostovanju.

U četvrtfinalu je i LDU Quito. Ekvadorski tim je odigrao 1:1 u revanšu kod paragvajske Olimpije Asuncion i sa ukupnih 4:2 je prošao dalje.

Njihov rival u narednoj rundi takmičenja bit će pobjednik meča između Athletico Paranaensea i Boce Juniors (0:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi