Kakva utakmica Rivera: Argentinski velikan dobio meč u kojem je branio vezni igrač
Foto - EPA

Sjajan nastup

Kakva utakmica Rivera: Argentinski velikan dobio meč u kojem je branio vezni igrač

M. Šljivak

Argentinski velikan River Plate napravio je pravo čudo i savladao je kolumbijski Santa Fe sa 2:1 u 5. kolu Copa Libertadoresa.

Ovaj rezultat ne bi bio nikakvo čudo da je situacija u Riveru normalna i da u ovom meču nisu bili bez gotovo kompletnog tima.

Samo 11 igrača Marcello Gallardo je mogao izvesti na teren, a među njima nije bilo nijednog golmana, pa je na gol morao veznjak Enzo Perez.

Međutim, to nije smetalo Riveru. Tim koji je počeo meč na čelu sa Perezom na golu je slavio pobjedu od 2:1 i došao je na korak od plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Žestoko je River ušao u meč i nakon šest minuta imao je dva gola prednosti. Pogađali su Anglieri i Alvarez za 2:0 i potpuni šok za goste.

Oglasi

Santa Fe nije mogao gotovo ništa. Odbrana ispred Pereza je funkcionisala jako dobro, ali su gosti u 73. minuti došli do pogotka za konačnih 2:1.

Ovo je zaista nevjerovatan rezultat za River koji je pokazao kakav je velikan usprkos svim problemima koji su ih zadesili pred ovaj meč.

'Golman' Enzo Perez na kraju je proglašen za igrača utakmice i imao je nekoliko sasvim solidnih intervencija za jednog veznjaka.

River je prvi na tabeli grupe D Copa Libertadoresa sa devet bodova, a u posljednjem kolu za šest dana čekaju brazilski Fluminense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi