Rivera: O turniru u Bugojnu sam čuo sve najbolje

Iskusni španski stručnjak za SportSport.ba

Rivera: O turniru u Bugojnu sam čuo sve najbolje

S. Mlaćo

Jedan od najboljih svjetskih rukometnih trenera Španac Valero Rivera Lopez stigao je u ponedjeljak u našu zemlju, tačnije Bugojno.

Rivera je trenutno selektor rukometne reprezentacije Katara s kojom je 2015. godine osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu, a povod njegovog dolaska je  V. Međunarodni rukometni turnir "Rukomet je moja budućnost" koji će se održati u Bugojnu od 13.04. do 16.04., te posjeta sportsko-turističkom kompleksu Rostovo.

Rivera je danas posjetio trening mlade selekcije Katara, igrači rođeni 1998. godine te dao ekskluzivni intervju za SportSport.ba.

"Čuo sam o ovom turniru da je jako kvalitetan i ja sam poželio da dođem ovdje i pogledam turnir. Prvi put sam ovdje i ne znam tačno o nivou kvaliteta ovih igrača, ali sam čuo da je kvalitetan i ovaj turnir je veoma važan za ove selekcije zbog stjecanja iskustva i igranja protiv jačih reprezentacija", kazao je Rivera.

Rivera je prilikom dolaska u Bugojno posjetio sportsko-turistički kompleks Rostovo o kojem je imao samo riječi hvale. Ugovor o realizaciji ovog projekta potpisan je u Dohi, a vrijednost je više miliona eura.

"Jako je dobra ideja rukometne Federacije Katara da napravi na Rostovu sportski centar, a ljudi su u ovom kraju ljubazni, te je realno da centar privuče mnoge ekipe i reprezentacije", jasan je bio iskusni španski stručnjak.

Prema planu odgovornih za projekat, naša zemlja će dobiti sportsko-turistički kompleks koji će imati sve uslove da ugosti najbolje svjetske ekipe i reprezentacije u različitim sportovima.

"Mene je već zvao jedan menadžer, svjetski poznatog kluba i pitao kada će centar biti otvoren, jer je čuo da Katar to pravi. Zbog svih karakteristika taj centar je veoma interesantan za Katar, ali i za Bosnu i Hercegovinu", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba selektor reprezentacije Katara Valero Rivera Lopez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi