Rizvić ponovo odličan
Elmedin Kikanović nije dobio mnogo prostora za igru od novog Zvezdinog trenera

Eurocup

Rizvić ponovo odličan

Teme:

Odigrano je predposljednje kolo Eurocupa u kojem je bilo nekoliko neočekivanih rezultata. Naši igrači nisu imali nastup kao u nekoliko prethodnih kola, ali daleko od toga da su razočarali.

Hasan Rizvić je odigrao još jednu odličnu utakmicu za svoj Azovmash koji je slavio protiv Galatasaraya (96:85). Rizvić je imao 20 poena, 6 skokova i 4 blokade. U drugoj utakmici grupe A Alba je slavila kod Terama sa 66:65 i tako produžila nadu Rizvićevom Azovmashu za plasman u drugi krug.

Pamesa je upisala i petu pobjedu protiv Hemofarma (75:71). Ovim porazom Vrščani su se oprostili od daljeg takmičenja, dok je Le Mans gostujućom pobjedom nad direktnim rivalom za drugo mjesto Triumphom (87:72) ostao u igri za prolaz u naredni krug takmičenja.

U grupi C su poznata oba tima koja će nastaviti takmičenje. Hapoel je slavio u gostima kod Siauliaija (96:81), a izraelskom timu je prolaz dalje osigurao Aris pobjedom nad Zadrom (73:67). Zadar se ovim porazom oprostio od nastupa u Evropi.

Bilbao je pobjedom nad Charleroijem (90:70) osigurao prvo mjesto u grupi E, dok je Turk Telekom pobjedom nad Spartakom (86:73) ostao u igri za plasman u drugi krug.

Aleksandar Trifunović je debitovao na klupi Crvene Zvezde pobjedom u Moskvi protiv Dinama (88:86) i tako crveno-bijelima osigurao naredni krug. Elmedin Kikanović je kod novog trenera dobio samo 11 minuta za igru i upisao 1 poena i 2 skoka, dok je Oliver Stević dobio 25 minuta i na najbolji način ih iskoristio ostvarivši double-double učinak (11 poena, 10 skokova).

U istoj grupi je plasman dalje osigurao i Hukićev Benetton koji je bio bolji od Choleta sa 81:80, a naš bivši reprezentativac je ostao bez upisanih poena.

Nancy je pobjedom nad Turowom (102:82) i tako zakomplikovao situaciju u grupi G. Gran Canaria je bila bolja od Panelliniosa (73:51), pa tako u posljednje kolo tri momčadi ulaze s jednakim omjerom. Samo je Turow otpao iz utrke za naredni krug.

Bamberg je nanio težak poraz Ventspilsu (100:51) i došao vrlo blizu prolaska dalje, a latvijskom predstavniku pokazao izlazna vrata iz europskog takmičenja. Nymburk je bio bolji od Biele sa 84:60 i ostao zajedno s talijanskim predstavnikom u igri za prolaz dalje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti