RK Metković izbačen iz elitnog ranga

RK Metković izbačen iz elitnog ranga

O. Lekić

Budući da je istekao predviđeni rok suspenzije rukometnog kluba Metković u stečaju od 30 dana, održana je nova sjednica Stegovnog povjerenstva Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na kojoj je Metković izbačen iz Premijer lige, prenosi Hina.

Povjerenstvo je utvrdilo da RK Metkoviću stečaju nije ispunio obaveze koje ga terete, povrat sredstava koje je HRS uplatio EHF-u, a zbog kazne EHF-a prema Metkoviću izrečene zbog neodlaska u Ukrajinu na utakmicu Europskog kupa.

Zbog toga je RK Metković u stečaju izbačen u niži stepen takmičenja (1. HRL) u takmičarskoj sezoni 2010./2011.

RK Metković u stečaju obavezuje se na povrat sredstava HRS-u na ime uplaćene kazne EHF-u u ukupnom iznosu od 11996,00 Eura, uvećanu za administrativne troškove banke, a mora platiti kaznu određenu odlukom Stegovnog povjerenstva od 8. jula 2010. u iznosu od 1 500 kuna.

Protiv ove odluke RK Metkoviću stečaju ima pravo podnijeti žalbu u roku od 8 dana od dana prijema odluke, stoji u saopštenju HRS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.