RK "Čelik Junior" na najjačem Evropskom kupu za mlade

Veliko priznanje za klub iz Zenice

RK "Čelik Junior" na najjačem Evropskom kupu za mlade

D. Kurbegović

Nakon što su izuzetno dobro odigrali sve dosadašnje utakmice Omladinske lige BiH i time pokazali da su zasluženo u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa, kadeti škole rukometa ''Čelik Junior'' dobili su pozivnicu za učešće na najjačem Evropskom kupu za mlade.

Riječ je o elitnom rukometnom takmičenju za kadete, a koje se već 32 godine održava u Luksemburgu. Omladinski kup koji predstavlja pravi ''sudar'' prvaka, zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu, imat će i predstavnika Bosne i Hercegovine. Naime, u organizaciji krovne kuće rukometa u Luksemburgu, a u suradnji s Evropskom krovnom kućom i ovoga puta biće organiziran, sada već 31. po redu Omladinski kup Europe.

Na takmičenju će sudjelovati deset ekipa iz devet različitih zemalja, a redom to su prvaci Austrije, Estonije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rumunije, Švicarske, viceprvak Francuske, Srbije, te trenutno prvoplasirana ekipe Bosne i Hercegovine, odnosno škola rukometa ''Čelik Junior''.

Kadeti popularne zeničke škole rukometa ''Čelik Junior'' neće imati nimalo lagan zadatak. Naime, u vrlo jakoj grupi gdje ih očekuju Tallas iz Estonije, Fivers Wien iz Austrije, Trembley-en-France iz Francuske, te HB Dideleng iz Luksemburga, potrebno je izboriti jedno od prva dva mjesta i tako se plasirati u završnicu kupa.

Mladi Zeničani će u Luksemburgu boraviti pet dana, od 13. – 17. aprila, a prva utakmice ih očekuje 15. aprila i to protiv starih rivala, ekipe FIVERS Wien, prvaka Austrije. Istog dana, u večernjem terminu, odigrat će i utakmice protiv Trembley-en-France, prvaka Francuske, te HC Tallas, prvaka Estonije.

I pored jako teškog rasporeda grupne faze, škola rukometa ''Čelik Junior'' vjeruje u ostvarenje dobrog rezultata i plasman u završnicu kupa. S tim u vezi, posljednja dva mjeseca, uz nacionalno takmičenje u Omladinskoj ligi BiH, teku i pripreme za ovo važno međunarodno takmičenje, na kojem će Zeničani predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi