RK Sloga želi igrati Ligu prvaka

RK Sloga želi igrati Ligu prvaka

Žrijebanje rukometnih parova koji će kroz kvalifikacije pokušati ostvariti plasman u Ligu šampiona bit će održano sutra u sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču. 

Predstavnik Bosne i Hercegovine, Rukometni klub Sloga iz Doboja, pokušat će ostvariti najveći uspjeh u dugogodišnjoj istoriji kluba i plasirati se u grupnu fazu takmičenja najboljih evropskih ekipa, saopćeno je iz tog kluba. 

 

Predstavnici dobojskog kluba, član Upravnog odbora Alen Petković i sekretar Branko Prnjatović, prisustvovat će izvlačenju parova kvalifikacionih grupa u Beču i žrijeba Lige šampiona za sezonu 2012/13, koje će biti održano 6. jula u njemačkom gradu Hercogenaurahu. 

 

''Mogu da kažem da smo spremni da se plasiramo u Ligu šampiona, a tome u prilog govori i činjenica da smo EHF-u ponudili da se kvalifikacioni turnir odigra u BiH, tačnije u Zenici. Uz malo sreće prilikom žrijebanja uvjeren sam da će ime Sloga biti upisano u arhivu EHF-a kao klub koji se takmičio za osvajanje titule prvaka Evrope'', izjavio je Petković. 

 

Zbog nedovoljnog broja timova (14) u kvalifikacijama za Ligu prvaka, EHF je odlučio da će se formirati tri kvalifikacione grupe s po četiri tima, dok će timovi iz prvog i četvrtog šešira igrati međusobni dvomeč. 

 

Dvomeč će igrati Metalurg, Sloga, Konstanca i Dinamo Minsk iz prvog, te Lovćen, Alpla, Bozen i Bešiktaš iz drugog šešira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.