Menalo šansu iskoristio na sjajan način, ali zbog udarca u glavu nije mogao završiti meč
Luka Menalo po prvi put starter nakon 3. kola HNL-a i utakmice s Istrom u julu 2022. godine.

Zmaj konačno starter

Menalo šansu iskoristio na sjajan način, ali zbog udarca u glavu nije mogao završiti meč

E. Ganibegović

Dinamo Zagreb je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske, a u startnoj postavi Modrih konačno se ponovo našao bh. reprezentativac Luka Menalo, te je odigrao odličnu utakmicu i ukazanu priliku iskoristio na najbolji mogući način.

Danas je u okviru osmine finala Kupa Hrvatske zagrebački Dinamo slavio na Parku Mladeži protiv RNK Split s 1:3 i na taj se način plasirao u četvrtfinale takmičenja.

U startnoj postavi prvaka Hrvatske našao se, po prvi put nakon 3. kola HNL-a i jula mjeseca, sjajni bh. reprezentativac Luka Menalo koji je odigrao odličan meč.

Problemi za Dinamo u drugoj minuti. Ožegović je prošao kroz Dinamovu odbranu i gurnuo loptu pored golmana Zagorca, ali Šutalo izbija s gol-linije. 

Četiri minute kasnije Dinamo stvara prvu veliku priliku - preko Menala. Sjajno je naš reprezentativac ušao u šesnaesterac domaće ekipe i ubacio na drugu stativu gdje kasni Petković.

Poveo je Dinamo u 12. minuti. Josip Drmić se sjajno oslobodio svog čuvara i sjajnim udarcem s ivice kaznenog prostora pogodio suprotne rašlje.   Mogao je Dinamo već dvije minute kasnije do novog gola. Luka Menalo se našao u šansi, no blokiran je u posljednji trenutak.

Oglasi

Ako se nije desilo u 14., jeste u 19. minuti. Dinamo je uduplao prednost, a strijelac je na asistenciju Petkovića ponovo bio Drmić. 

Igrala se 25. minuta kada je Dinamo ponovo napravio sjajnu šansu preko Menala koji je pobjegao visoko postavljenoj odbrani Splita i digao publiku na noge gurnuvši loptu između nogu protivničkom fudbaleru, no samo minut kasnije ružne scene. 

Dogodio se strašan sudar Luke Menala i domaćeg golmana Vojnovića. Obojica su ostala ležati na podu, ukazivala im se pomoć, no na sreću obojica su nastavili utakmicu. Menalo je "nagrađen" žutim kartonom. 

Vraća se Split u 31. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Ante Babić je bio sam na desetak metara od gola te pogodio za 1:2. 

Sva priča oko pobjednika završena je u 54. minuti. Bočkaj je ubacio iz slobodnjaka, Theophile glavom prebacuje na drugu stativu, a Šutalo zabija za konačnih 1:3. 

Oglasi

Još jedan težak sudar Menala i Vojnovića u šesnaestercu u 73. minuti. Menalo je krenuo na ubačaj, Vojnović je izašao s gola i u želji da boksa loptu raspalio Menala po glavi šakama. To je trebao biti čisti penal za Dinamo iako je Menalo u začetku akcije bio u ofsajdu koji nije sviran.

Tri minute kasnije Menalo je samo odšetao do klupe i nije mogao nastaviti utakmicu. Umjesto njega na teren je ušao Gurlica koji je tako debitovao za Dinamo. Nadamo se kako će sve biti u redu s našim Zmajem. 

Dinamo će u četvrtfinalu igrati protiv Lokomotive koja je bila bolja od Bjelovara rezultatom 0:1. 

Osmina finala Kupa Hrvatske:

Split - Dinamo 1:3 (Babić 31'; Drmić 12', 19', Šutalo 51')

RNK Split: Vojnović - Babić, Vukušić, Gale, Vojković - Mamić, Boiken - Ožegović, Tarabarić, Petrović - Andrić.

GNK Dinamo: Zagorac - Moharrami, Theophile, J. Šutalo, Ljubičić - Menalo, Brkljača, Mišić, Bočkaj - Drmić, Petković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi