Promašen penal, dva poništena gola i teška pobjeda Dinama

Savladali Istru na domaćem terenu

Promašen penal, dva poništena gola i teška pobjeda Dinama

E. Oštraković

Nevjerovatnu utakmicu u okviru 21. kola SuperSport HNL-a odigrali su Dinamo i Istra, a minimalnu pobjedu od 1:0 ostvario je domaći tim.

Naime, Dinamo jeste bio favorit, ali na kraju je uspio da ostvari pobjedu iz jednog jedinog udarca koji su uputili u okvir gola gostiju.

Dinamo je u 29. minuti imao sjajnu šansu da dođe do vodstva. Dosuđen je penal, a odgovornost je preuzeo Drmić, ali nije pogodio.

Ipak, osam minuta kasnije bilo je 1:0. Baturina je upisao asistenciju, a strijelac na kraju će se ispostaviti jedinog gola na utakmici bio je Ristovski.

Napadao je Dinamo i u drugom poluvremenu, a čak su uspjeli postići i dva gola, ali su oba poništena nakon konsultacija sa VAR-om.

Prvo je u 64. minuti gol postigao Špikić, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Isto se desilo i četiri minute kasnije.

Igrala se 68. minuta utakmice, a Petković e jamtirao golmana gostiju, međutim ponovo je reagovao VAR i gol je poništen zbog nove nedozvoljene pozicije.

Zanimljivo je to da je Dinamo na kraju pobjedu ostvario iz jedinog udarca koji je imao u okvir gola, ali je jasno da je ova pobjeda jako vrijedna za njih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je nakon ove pobjede ostao na prvom mjestu, ali sada ima prednost od 11 bodova nad drugoplasiranim Hajdukom.

Sa druge strane Istra se nalazi na 5. mjestu sa 27 osvojenih bodova i mjesto broj 3 na tabeli koje vodi u Evropu je sve dalje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Ispravak, ako Dinamo, Hajduk i Os osvoje kup onda i 4 ide u Europu.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi