Robben: Heynckes je savršen trener za Bayern

Holanđanin se nada da će nastaviti saradnju sa trenerom

Robben: Heynckes je savršen trener za Bayern

Bayern je ove sezone ubjedljivo prvi u Njemačkoj, a u Ligi prvaka su na korak od plasmana u slijedeći krug takmičenja. Veliku zaslugu u uspjesima bavarskog diva ima Jupp Heynckes, trener ekipe iz Minhena. 

Jedan od onih koji smatra da bi Heynckes trebao ostati u Bayernu je i Robben. Međutim ukoliko ne produži ugovor ovo će treneru Bayerna biti posljednja sezona u redovima Bavaraca. 

 

"Trenutno ne postoji niti jedan trener na svijetu koji bi bio bolje riješenje za Bayern od Heynckesa. On obavlja odličan posao. Hemija među igračima je odlična, kao i odnos igrača i stručnog štaba. Nadam se da će, ukoliko mu zdravlje dozvoli ostati u Bayernu."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Heynckes je u Bayern stigao pred početak sezone 2011/2012., a prije toga je sa klupe vodio Leverkusen. Heynckes je igračka legenda Borussije Monchengladbach za koju je odigrao 308 utakmica i postigao 218 golova. Upravo je sedamdesetih godina, velike borbe na terenu vodio sa sadašnjim klubom i počasnim predsjednikom Bayerna, Franzom Beckenbauerom. To je najuspješniji period u historiji Monchengladbacha. Borussija je od 1970. do 1977. pet puta osvojila prvenstvo, a 1977. su poraženi u finalu Kupa prvaka od Liverpoola, 3:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.