Robben: Moramo mnogo bolje od ovog

Holandija na Brazil u četvrtfinalu

Robben: Moramo mnogo bolje od ovog

Holandija je golovima Arjena Robbena i Wesleya Sneijdera savladala Slovačku sa 2:1, te se tako plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Odigrali smo tešku utakmicu. Najvažnije od svega je da smo prošli dalje. Naša savršena utakmica tek treba doći. Protiv Brazila ćemo morati igrati puno bolje, to je sigurno", rekao je Robben, koji je izabran za najboljeg igrača utakmice.

"Odigrali smo dobro prvih pola sata, a dobro smo započeli i drugo poluvrijeme. Trebali smo u tom trenutku voditi 2:0, 3:0, a možda i 4:0. Kasnije nas je u ključnim trenucima spasio golman Maarten Stekelenburg", rekao je selektor Oranjea Bert van Marwijk.

Pobjedom protiv Slovačke Holandija je sačuvala svoj savršeni omjer na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici i ostvarila i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica, te ujedno produžila svoj niz nepobjedivosti na 23 utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti