Robben: Naravno da bih slavio gol protiv Bayerna, to su gluposti...

Holanđanin sasvim iskren

Robben: Naravno da bih slavio gol protiv Bayerna, to su gluposti...

Holanđanin Arjen Robben ovog ljeta nakon čak 10 godina napušta Bayern Minhen.

Iskusni 35-godišnji Nijemac će za vikend protiv Eintrachta odigrati posljednji meč za Bayern jer mu ističe ugovor, a za kraj kaže kako mu je u Minhenu bilo jako lijepo i da nije očekivao da će u klubu ostati toliko godina.

"Nisam očekivao da ću ovoliko dugo ostati ovdje. Kada sam došao, Bayern nije bio tolika sila u Europi. Ali, već smo u prvoj sezoni iznenađujuće došli do finala Lige prvaka i odlično napredovali za sve ove godine. Ponosan sam što sam bio dio izgradnje velikog i dominantnog Bayerna. Promašio sam penal u finalu protiv Chelseaja, a onda 2013. zabio Borussiji za titulu europskog prvaka. To je ljepota sporta i života. Poslije razočaranja uvijek dođu lijepe stvari i uspjesi", kaže Robben.

Još uvijek nije siguran u kojem klubu će nastaviti karijeru:

"Moj fokus je samo na suboti (utakmica protiv Eintrachta). Naravno da sam pričao o budućnosti sa svojom suprugom i porodicom, ali još uvijek ništa nisam odlučio".

Inače, zanimljiv je i njegov stav o proslavljanju golova protiv bivšeg tima. On kaže kako bi sigurno slavio eventualni gol protiv Bayerna u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako budem prešao na ljeto u klub koji igra protiv Bayerna neću imati problema s tim. Mislim da je glupost ne slaviti pogodak protiv tima za koji ste igrali. Dajete uvijek maksimum za ekipu u kojoj igrate, u suprotnom možete reći treneru da vas ostavi na klupi", kaže Robben.

Inače, on je tokom karijere u Bayernu osvojio Ligu prvaka, sedam puta je bio prvak Njemačke te je osvojio četiri kupa ove zemlje, a kolekciji trofeja dodao je i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
35 godisnji Nijemac?
0 0
cako
Tako je Robbene, sve ostalo je licemjerje...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi