Robben produžio i poručio: Želim i dalje biti važan u Bayernu

Ostaje još jednu sezonu

Robben produžio i poručio: Želim i dalje biti važan u Bayernu · Zvanično

Jedan od najboljih fudbalera Bayern Munchena Arjen Robben i zvanično je produžio ugovor sa njemačkim prvakom.

Iako je bilo dosta govora o tome da će Robben, zajedno sa Riberyjem, napustiti klub na ljeto nakon isteka ugovora, iskusni fudbaleri su ipak potpisali nove jednogodišnje ugovore i sljedeća sezona će im, najvjerovatnije, biti posljednja na Allianz Areni.

"Izuzetno mi je drago što sam potpisao novi ugovor. Nije mi cilj samo ostati ovdje još jednu sezonu, već da i dalje budem važan igrač za Bayern", započeo je Robben, te dodao:

"Ova sezona je donijela jedno bolno iskustvo i ispadanje u polufinalu Lige prvaka, a meni je to još teže palo jer sam se povrijedio u prvom susretu sa Realom i onda propustio revanš. Nadam se i vjerujem da ćemo i naredne sezone igrati zapaženu ulogu u Evropi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Arjen Robben je u Bayern stigao 2009. godine iz Real Madrida i od tada je sa njemačkim klubom osvojio sedam titula. Svoje mjesto u historiji minhenskog kluba Robben je obezbijedio 2013. godine, kada je u finalu Lige prvaka postigao pobjedonosni gol protiv Dortmunda (2:1).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi