Robben prvi, Džeko drugi

Najbolji igrači Bundeslige u izboru igrača

Robben prvi, Džeko drugi

Holandski reprezentativac Arjen Robben proglašen je za najboljeg igrača Bundeslige u anketi u kojoj su učestvovali fudbaleri iz svih bundesligaških klubova.

Prema mišljenju kolega-igrača, reprezentativac Holandije dobio je čak 71,2 odsto glasova, a na drugo mjesto plasirao se reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko sa 6,7 odsto osvojenih glasova.

Na trećem je mjestu još jedan fudbaler Bayerna, Bastian Schweinsteiger sa 5,4 odsto osvjenih glasova fudbalera iz Bundeslige.

Za najboljeg golmana proglašen je Manuel Neuer iz Schalkea sa 30 odsto glasova, a iza njega su Rene Adler iz Bayera sa 13,6 i Bayernov čuvar mreže Hans Jorg Butt sa deset odsto glasova.

Trener godine je, prema očikvanju, šef stručnog štaba Bayerna Louis van Gaal, a slijede ga Cristian Gros iz Stuttgarta i Felix Magath iz Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti