Robben: Stavio sam sebe ispred Bayerna, nisam pogriješio

Holanđanin se oporavio od povrede

Robben: Stavio sam sebe ispred Bayerna, nisam pogriješio

Arjen Robben se uspješno oporavio od povrede i subotu je nakon četiri mjeseca zaigrao za Bayern u porazu od Wolfsburga. Holandski reprezentativac je odigrao čitavu utakmicu i pritom postigao vodeći pogodak za minhenski klub. 

"Bila je to prva utakmica na visokom nivou nakon gotovo pet mjeseci. I sam sam iznenađen kako je prošlo. Mislio sam da ću odigrati petnaestak minuta, ali me trener nije zamijenio. Iznenadilo me to. Svaki put kada se spremala izmjena mislio sam da ću ja biti taj koji će izaći," rekao je Robben u razgovoru za De Telegraaf, a potom nastavio: 

"Primijetio sam da mi je u prvom dijelu nedostajalo ritma. Kasno sam dolazio na loptu i bilo mi je potrebno da se naviknem. No u nastavku sam zaigrao svoju igru i mislim da sam igrao dobro. Zabio sam pogodak, imao još dobrih akcija, šteta je što smo u posljednjoj minuti primili pogodak. To se nije smjelo dogoditi."

Bayern je pripreme za novu sezonu vodio u Kini, a to putovanje Robben je propustio. Kako kaže, odlučio je ostati u Njemačkoj zbog treninga. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Trenirao sam naporno dok su moji saigrači bili u Kini. Ta je odluka bila zlata vrijedna. Bayern je putovao zbog marketinških razloga, a ipak ja sam u tom trenutku morao misliti na sebe", završio je Robben. 

Robben je prošle sezone zbog povrede propustio neke ključne utakmice svog tima u samom finišu sezone, što se itekako odrazilo na rezultate.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.