Robert i Anna Lewandowski donirali milion eura u borbi protiv koronavirusa

Robert i Anna Lewandowski donirali milion eura u borbi protiv koronavirusa

Edmir Škorić

Nakon Leona Goretzke (25) i Joshua Kimmicha (25), sljedeća Bayernova zvijezda koja je odlučila da se uključi u borbu protiv koronavirusa je Robert Lewandowski (31).

Sjajni poljski napadač i njegova supruga Anna (31) donirali su milion eura za pomoć protiv pandemije koronavirusa koja hara svijetom, posebno Evropom posljednjih dana.

"Svi smo svjesni teške situacije oko nas. Budimo snažni u ovoj borbi. Ko god može, treba da pomogne. Ova situacija utječe na sve nas, pa vas molimo da slijedite upute i slušate one koji najbolje znaju. Pokazuje odgovornost", poručili su iz porodice Lewandowski.

„Vjerujemo da ćemo se uskoro vratiti u svoj normalni život. Mi smo u ovoj situaciji zajedno i zajedno to prolazimo", zajednička je poruka njih dvoje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije njih su incijativi "WeKickCorona" po milion eura donirali Goretzka i Kimmich i vjeruje se da će se i ostali igrači širom Njemačke uključiti u projekat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi