Robert Kovač završio karijeru

Robert Kovač završio karijeru

Edmir Škorić

Jedan od najiskusnijih u redovima zagrebačkog Dinama, Robert Kovač (36), odlučio je okončati igračku karijeru.

Nakon 18 godina aktivnog igranja nogometa, Robert Kovač, bivši hrvatski reprezentativac, odlučio se povući. Poručio je to čelništvu Dinama.

Robi se dugo vremena dvoumio, no na kraju je odlučio reći "zbogom". Podsjetimo, mlađi brat Kovač je sa Modrima osvojio dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup. Najveći uspjeh sigurno bilježi iz Minhena, kada je osvojio dva naslova prvaka Bundeslige sa Bavarcima.

Ova vijest nimalo se nije dopala novom treneru Dinama, Velimiru Zajecu, koji je Kovača želio naredne sezone u novom pokušju ulaska u Ligu prvaka.

"Iako je bilo najava da bi se mogao povući, malo sam iznenađen. Ipak, razumijem ga. Ima već 36 godina, prošao je sve, igrao je u velikim klubovima", kazao je Zajec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.