Nijemci naveli dva razloga zbog kojih Lewandowski želi otići iz Bayerna

Poljak želi veću pažnju

Nijemci naveli dva razloga zbog kojih Lewandowski želi otići iz Bayerna

Edmir Škorić

Sportsko izdanje njemačkog lista "Bild" uvjerava da je Robert Lewandowski zadovoljan boravkom u Bayernu, ali i da postoje stvari koje ga jednostavno iritiraju.

Njemački novinari otkrivaju dva razloga zbog kojih bi najbolji igrač i strijelac Bayerna napustio ovaj tim.

Podsjetimo da je Chelsea pokušavao dovesti Lewandowskog ovog ljeta, ali se na kraju odlučio za Romelu Lukakua iz Intera, a Poljak se povezivao i sa Mancehsterom, Real Madridom...

"Je li Robert Lewandowski sretan u Minhenu? Naravno da jest, ali neke stvari mu se ne sviđaju", piše u Bildovom sportskom izdanju.

Lewandowskom se ne sviđa što mediji neprestano povezuju Erlinga Haalanda s prelaskom u Bayern, a ljudi iz Minhena to ne poriču. I sam Hasan Salihamidzić, sportski direktor, potvrdio je svoj interes za norveškog talenta.

Poljaka također iritira stanje s ugovorom. Trenutni ugovor 32-godišnjem Lewi ističe u julu 2023. godine i do sada Bayern ništa nije učinio kako bi se ta saradnja produžila za još nekoliko godina.

Poljski napadač ne osjeća veliku pažnju u Bayernu, pa Sport Bild tvrdi da bi mogao na kraju poput Davida Alabe ili Thiaga Alcantare otići nakon isteka ugovora iz kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewa je sjajno započeo novu sezonu. Prvo je postigao gol u bundesligaškoj utakmiic protiv Borussije Moenchengladbach prošlog petka (1:1), a zatim je dva puta pogodio i asistirao u 3:1 pobjedi nad Borussijom Dortmund u meču Superkupa Njemačke u utorak navečer.

Njegova ekipa u nedjelju će ugostiti Koeln u drugom kolu Bundeslige i Bayern je apsolutni favorit za osvajanje, odnosno odbrano titule.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi