Robert Lewandowski najbolji igrač Bundeslige

Po izboru fudbalera njemačkog prvenstva

Robert Lewandowski najbolji igrač Bundeslige

D. Rakanović

Napadač minhenskog Bayerna Robert Lewandowski najbolji je igrač njemačkog prvenstva protekle sezone po izboru fudbalera Bundeslige kojeg je organizovao sportski magazin "Kicker".

Kapiten poljske reprezentacije dobio je 25 posto glasova za najboljeg igrača Bundeslige.

Na drugom je mjestu veznjak Leipziga Naby Keita (15,7 posto), na trećem najbolji strijelac lige Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund (10,5 posto glasova) koji je u prošloj sezoni postigao 31 pogodak, jedan više od Lewandowskog. 

U glasanju je učestvovalo 248 profesionalnih fudbalera. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je odnio i nagradu za najboljeg vratara jer su igrači Bundeslige najviše glasova (32,7 posto) dali Manuelu Neueru, dok je najboljim trenerom proglašen trener Hoffenheim Julian Nagelsmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije