Golman Herthe je tek drugi čovjek koji je u Bundesligi odbranio penal Lewandowskom
Foto - EPA

Nakon osam godina nije zabio

Golman Herthe je tek drugi čovjek koji je u Bundesligi odbranio penal Lewandowskom

M. Šljivak

Norveški golman Rune Jarstein večeras je odbranio penal Robertu Lewandowskom u susretu Herthe i Bayerna (0:1).

On je u 12. minuti susreta zaustavio udarac poljskog napadača i postao je tek drugi golman kojem je to uspjelo u Bundesligi.

Prije njega je samo jedan čovjek uspio da zaustavi Lewin udarac sa 11 metara. Desilo se to 2013. godine kada je igrao za Borussiju iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A čovjek koji mu je skinuo penal je Manuel Neuer. Posljednji je kome je to uspjelo i do večerašnje odbrane Jarsteina niko drugi nije mogao da ga zaustavi.

Lewandowski nakon promašaja sigurno neće prestati da šutira.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi