U Minhenu danas sastanak koji bi mogao odrediti sudbinu Roberta Lewandowskog
Foto - EPA

Zahavi s predstavnicima Bayerna

U Minhenu danas sastanak koji bi mogao odrediti sudbinu Roberta Lewandowskog

M. Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (33) jasan je u namjeri o odlasku iz redova Bayerna.

Sjajni 33-godišnji fudbaler zasitio se Minhena i Bayerna gdje je već osam godina i ima namjeru da od naredne sezone nosi dres Barcelone.

Njegov agent Pini Zahavi jučer je boravio u Barceloni gdje je razgovarao sa sportskim direktorom kluba Mateuom Alemanyjem, a već danas je stigao u Minhen gdje slijedi sastanak s rukovodstvom Bayerna.

Zahavi će od čelnika njemačkog prvaka zatražiti da puste Lewandowskog u Barcelonu, a više informacija o svemu bit će poznato nakon sastanka.

Barcelona je saopštila kako je spremna Bayernu ponuditi između 30 i 35 miliona eura za Lewu i sada se čeka konačna odluka svih strana u ovom slučaju.

Alemany je zatražio da Zahavi pritisne Bayern i da isforsira prodaju poljskog fudbalera i on je već danas stigao u Minhen kako bi završio posao.

Oglasi

Lewandowski u Minhenu na godišnjem nivou zarađuje 12.5 miliona eura neto, no spreman je igrati za manje novca kako bi postao član katalonskog velikana.

Robert Lewandowski je u prethodnih osam godina odigrao 372 utakmice za Bayern i postigao je 342 gola. Naravno, osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Gospođa Lewandowski otkrila sve objavom na Instagramu

Budućnost Roberta Lewandowskog u ekipi Bayerna je pod velikim upitnikom i sve je izvjesnije da će sjajni poljski napadač napustiti redove velikana iz Minhena u ljetnom prijelaznom roku.

Iako su iz Bayerna opovrgavali natpise da je Lewandowski završio sve s Barcelonom, njegova supruga Anna danas je na Instagramu objavila zanimljiv status koji možda otkriva gdje će njen suprug nastaviti karijeru.

U storyju kojeg je objavila ističe da počinje učiti španski jezik i tražila je savjet kako najlakše da ga nauči.

"Zdravo ekipa. Počinjem učiti španski. Ako imate neki savjet, rado ću ga saslušati", poručila je Anna Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba istaći da je Anna ta koja dosta odlučuje u karijeri Roberta Lewandowskog. Njen utjecaj na odluke poljskog napadača je ogroman i čini se kako je ona već odabrala gdje će njen suprug nastaviti karijeru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
prodati ga i dovesti Haalanda, ionako sad nema menadžera...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi