"Elber, Ailton, Klose, Toni, Džeko? Niko nije bio takav ubica"

Hvale na račun Lewandowskog

"Elber, Ailton, Klose, Toni, Džeko? Niko nije bio takav ubica"

E. Škorić

Imala je njemačka Bundesliga velike majstore i golgetere u prošlosti, ali za nekadašnjeg napadača Wolfsburga Jaceka Krzynoweka nema sumnje da je Robert Lewandowski iznad svih.

Lewandowski je u subotu postigao hat-trick protiv Borussije Moenchengladbach u 6:0 pobjedi Bavaraca i sada je na 39 bundesligaških pogodaka. Samo gol mu nedostaje da izjednači rekord Gerda Mullera, a dva da ga potpuno sruši. Ima vremena, budući da će do kraja Bayern odigrati još dva meča.

Ono što Poljak radi ove sezone je zaista nevjerovatno, još kada znamo da je zbog povreda propustio neke utakmice. Svojih 39 golova i devet asistencija ostvario je na svega 27 nastupa u Bundesligi. Mullerov rekord od 40 golova niko nije uspio nadmašiti od 1972. godine.

"Nemoguće je da se opiše ono što Robert radi. Nevjerovatan nogometaš. Teško je povjerovati da postoji napadač toliko gladan golova i trofeja. Jednostavno, čovjek stvara povijest", kazao je Krzynowek u analizi svog sunardonjaka, pa dodaje:

"Kažu da je najteži posljednji korak, ali ako vidite kako Robert igra, mislim da će do kraja srušiti taj rekord Gerda Mullera. Mnoge zvijezde decenijama igraju u Bayernu i mnoge od njih zaslužuju priznanje, ali ljudi moji, da li je realno šta Lewa čini?".

Bundesliga je imala mnoge legendarne i velike napadače, no niko nije poput reprezentativca Poljske.

"Ni Klose, ni Ailton, Elber, Toni, Džeko... Svi su bili kraljevi protivničkog šesnaesterca, ali Robert je nešto posebno. Niko nije bio takav ubica. Već je u godinama, a sad je bolji nego ikada i stalno je sve bolji i bolji. Skidam mu kapu".

U međuvremnu se pojavljuju glasine da Lewandowski možda na ljeto ode iz Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne mislim da će to da se dogodi. Lewa je sretan u Bayernu, to se može i osjetiti, uvjeren sam da će ostati i da će još pod vodstvom Nagelsmanna pokušati da piše nove stranice Bayernove, bundesligaške i povijesti evropskoga nogometa", zaključio je bivši nogometaš Nurnbera, Bayera, Wolfsburga i Hannovera.

Bayern naredenog vikenda gostuje u Freiburgu, a sezonu će okončati domaćim duelom s Augsburgom 22. maja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Saray
Da se imalo razumijete znali bi da pored onakvih veznjaka Dzeko bi trpao i vise....
11 2
MethodMan
Vidjeli bi ga koliko bi dao u Wolfsburgu
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti