Prosinečki nakon poraza Vatrenih: Mogli smo više...

Bivši selektor Zmajeva

Prosinečki nakon poraza Vatrenih: Mogli smo više...

S. Grebović

Reprezentacija Hrvatske porazom je počela svoj put na Evropskom prvenstvu ove godine.

Bolji od izabranika Zlatka Dalića bili su Englezi koji su slavili sa minimalnih 1:0. Razliku je u 57. minuti napravio Sterling koji je lijepo pogodio nakon pasa Phillipsa.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je nakon meča gostovao u studiju HRT-a u kojem je iznio svoje viđenje ovog susreta.

"Mogli smo puno više. Nisu me oduševili Englezi. Prema naprijed me sve zabrinjava. Mogli smo mnogo više protiv ovakvih Engleza. Očekivali smo da Englezi krenu ofanzivno od početka, ali opet je sve do nas bilo. Nije bio ovo ritam kakav Englezi stvaraju, da stalno napadaju, pritišću."

"Mi smo počeli od 30. minute kao nešto igrati pa smo ih malo učinili nervoznim. Premalo smo imali šansi. Moramo biti zabrinuti, ne samo zbog ove utakmice nego i zbog nekih prije. U naredna dva meča moramo pokazati mnogo više."

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Priliku za popravni viceprvaci svijeta imat će za pet dana kada u Glasgowu budu igrali sa selekcijom Češke Republike, a takmičenje u grupi okončat će 22. ovog mjeseca utakmicom sa Škotskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije