Roberta Lewandowskog optužuju za pronevjeru novca
Foto - EPA

Problem za napadača Bayerna

Roberta Lewandowskog optužuju za pronevjeru novca

Midhat Šljivak

Napadač Bayerna Robert Lewandowski našao se pod ozbiljnim optužbama.

Sjajni poljski fudbaler optužen je od strane svog bivšeg menadžera Cezaryja Kucharskog da je preko svoje marketinške kompanije 'RL Managment' oprao nekoliko miliona eura.

Kucharski je podnio tužbu protiv Lewe za pranje novca, jer je novac kompanije koristio u privatne svrhe.

"Kucharski je izrekao ozbiljne optužbe protiv svog bivšeg klijenta. Najteža optužnica je da je Lewandowski isrcpio nekoliko miliona euraiz svoje marketinške kompanije, baš kao i njegova supruga Anna. Novac su koristi za luksuzna putovanja na račun kompanije", piše Spiegel.

Kucharski također od Lewandowskog traži devet miliona eura kao kompenzaciju za suradnju sa njim, a sa druge strane napadač Bayerna tvrdi da ga bivši agent ucjenjuje i uznemirava.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Spiegel tvrdi da postoji mogućnost da je Lewandowski izbjegao i plaćanje poreza u Njemačkoj, a cifra je višemilionska.

Istrage će sigurno biti, a vidjet ćemo kako će se sve završiti po jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti