"Igrao si protiv Reala, nisi mogao loptu da dotakneš"

Carlos odgovorio Vidalu

"Igrao si protiv Reala, nisi mogao loptu da dotakneš"

E. Škorić

Arturo Vidal je nedavno prozivao Madriđane, pjevao svakakve pjesme nakon što je Flamengo osvojio Copa Libertadores i tako izborio nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu gdje bi se trebao suočiti s Realom. Legendarni bek Reala Roberto Carlos oštro mu je odgovorio.

Vidal je kroz karijeru imao duela s Realom, što u dresu Barcelone, što u dresu drugih klubova, ali je uglavnom izlazio iz njih kao gubitnik. Možda odatle kompleks prema Madridu, kojeg je nedavno proizivao slaveći sa saigračima trofej Copa Libertadoresa. 

"Već slušam neke sitne provokativne stvari, neke pjesmice... Ali prvo Real Madrid treba da prođe protivnika, pa onda i Flamengo. Tako sam razmišljao o River Plateu 2018., a oni izgube od Al Aina. Flamengo je dobar, zaslužio je da osvoji trofej, ali Svjetsko klupsko prvenstvo je takav, kratak i komplikovan turnir. Teško je već sada analizirati finale", kazao je Robert Carlos, dodavši:

"Koliko puta je moj prijatelj Vidal insinuirao nekoliko riječi protiv Real Madrida, a stigao bi onda na utakmicu, pa ne bi ni dotaknuo loptu. Rekao sam mu to. Hajdemo prvo misliti na polufinale, prestani s tim pjevanjem. Rekao sam Vidalu, smiri se, jako si pod stresom zbog Real Madrida, opusti se".

No, pitanje je hoće li se taj turnir uopšte i kada i gdje odigrati...

"Razgovarao sam jučer s ljudima iz FIFA-e, još uvijek ne znamo gdje će se održati Svjetsko prvenstvo, hoće li ga uopće biti. Komplicirano je. Svjetsko klupsko prvenstvo, za FIFA-u, nije beneficij. Zaključak jednog od naših razgovora je da to može biti bilo kad", kazao je Carlos.

I još jednom je naglasio da su turniri poput Svjetskog klupskog prvenstva izuzetno nepredvidljivi, da znaju da budu komplikovani, ali da veliki timovi iz Evrope ipak proslave taj trofej i da im znači bez obzira što se nekad stiče dojam da je on kudikamo bitniji ekipama sa drugih kontinenata.

Uz Real i Flamengo, za Svjetsko prvenstvo potvrđeni su i: Seattle Sounders (SAD), prvak Concacaf Lige prvaka, Wydad Casablanca (Maroko), prvak CAF Lige prvaka i Auckland City, prvak OFC Lige prvaka.

Chelsea je posljednjih osvajač ovog turnira koji se igra već 22 godine. Najviše titula ima Real Madrid (4), Barcelona tri, Corinthians i Bayern po dvije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi