Roberto Carlos objavio kraj karijere

Odlazak legendarnog Brazilca

Roberto Carlos objavio kraj karijere

A. Haznadarević

Legendardni defanzivac Real Madrida i brazilske reprezentacije, te dosadašnji član ruskog Anžija Roberto Carlos, objavio je kraj svoje karijere.

Odlični defanzivac je prilikom objave o prestanku aktivnog bavljenja fudbalom, odmah je najavio i početak nove, trenerske karijere.

Carlos će tako ostati u Anžiju, pretpostavlja se, u svojstvu pomoćnog trenera odmah nakon što dobije trenersku licencu.

Omaleni Brazilac je najveći trag ostavio Realu iz Madrida, za koji je nastupao punih 11 godina, nakon kojeg je nastupao za turski Fenerbahče, Corinthians, te od 2011. godine za Anži iz Mahačkale.

Također, velike uspjehe je postigao i u reprezentativnom dresu Brazila, za čiju je selekciju odigrao 125 puta, osvojivši titulu svjetskog prvaka 2002. godine, te dvije titule Copa America 1997. i 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.