Roberto Carlos se oprašta na kraju sezone

Došlo vrijeme da kaže "zbogom" fudbalu

Roberto Carlos se oprašta na kraju sezone

Legendarni brazilski fudbaler i nekadašnji član madridskog Reala, Roberto Carlos, najavio je kraj aktivne igračke karijere, po okončanju sezone.

38-godišnji Brazilac, u razgovoru za Marcu je potvrdio da ne namjerava nastaviti igrati nakon isteka  ugovora sa Anžijem, ali je istakao da će ostati u klubu kao pomoćnik predsjedniku Sulejmanu Kerimovu.

"Igrao sam za Palmeiras, Real Madrid i Inter. Kao igrač sam skoro sve ostvario. Sada se želim odmoriti i provoditi više vremena sa porodicom." rekao je Carlos, koji je za reprezentaciju Brazila odigrao 125 utakmica i postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.