Roberto Carlos ponovo u trenerskim vodama?

Čuveni Brazilac se uželio fudbala

Roberto Carlos ponovo u trenerskim vodama?

S. Grebović

Legendarni lijevi bek Real Madrida i reprezentacije Brazila, Roberto Carlos, još jedan je u nizu bivših igrača Kraljevskog kluba koji se okušao kao trener.

Zinedine Zidane sa velikim uspjehom radi kao trener Real Madrida. Santiago Solari je također imao svoju priliku da bude na njegovom mjestu, doduše sa mnogo manje uspjeha. 

Čuveni Realovi Galaktikosi mogli bi da proizvedu još jedno ime. Riječ je o Robertu Carlosu, legendarnom lijevom beku koji je već imao priliku da se okuša kao trener. Brazilac uveliko razmišlja o povratku pokraj aut-linije.

"Već samo dobio par ponuda da odem i radim u Meksiku. Imam ugovor u Real Madridu i za sam tu, ali jednog dana bih mogao da odem tamo. Ne znam u koji klub, ali pozivi od agenata i predsednika klubova u Meksiku je dobar znak", izjavio je Carlos za Goal.com.

Brazilac trenutno ima posao u Realu u marketing sektoru, ali priznao je da prati meksičku ligu posebno Club America koji vodi već pomenuti Solar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O njegovoj igračkoj karijeri suvišno je trošiti riječi. Navest ćemo samo da je između ostalog osvojio tri Lige prvaka, četiri naslova Španije, te jedno Svjetsko prvenstvo i to ono 2002. godine u Japanu sa selekcijom Selecaoa.

Što se tiče trenerske karijere ona je dosta skromnija od igračke. Za sada je kao samostalni stručnjak vodio turske ekipe Sivasspor i Akhisarspor, dok je kao asistent bio u ruskom Anzhiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi