Roberto Carlosa dostojanstveno ispratili

Brazilac prešao u Corinthians

Roberto Carlosa dostojanstveno ispratili

Edmir Škorić

Sinoć je Fenerbahče u okviru zadnjeg kola grupne faze Evropske lige u Istanbulu s minimalnih 1:0 savladao Sheriff iz Tiraspola. Svoje posljednje minute u žuto-plavom dresu odigrao je Roberto Carlos.

Golom Borala iz 15. minute Fenerbahče je slavio protiv Sherrif Tiraspola, iako je moldavski sastav pošteno namučio Turke usred Istanbula. No, turski predstavnik se plasirao u naredni krug, a pred svojim navijača posljednju utakmicu odigrao je Brazilac Roberto Carlos.

Sada već bivši defanzivac Fenerbahčea u igru je ušao dvije minute prije kraja umjesto Semih Senturka, a podsjetimo da je prije par dana potpisao dvogodišnji ugovor s brazilskim Corinthiansom.

Početkom sedmice nagovještavalo se kako će se Carlos vratiti u Madrid, gdje je proveo jedanaest godina. Navodno, Perez ga je zamislio kao zamjenu za povrijeđenog Portugalca Pepea, no "zlatna ljevica" sada je član Corinthiansa za koji nastupa i njegov veliki prijatelj Ronaldo (33).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.