Mancini nakon debakla petoricu igrača poslao kući, a sada objasnio zašto je to uradio

Neće igrati sutra protiv Turske

Mancini nakon debakla petoricu igrača poslao kući, a sada objasnio zašto je to uradio

E. Čaušević

Reprezentacija Italije igra sutra u gostima protiv selekcije Turske prijateljsku utakmicu.

Italijani i Turci su ostali bez Svjetskog prvenstva jer su ispali u polufinalu baraža, ali su odlučili da ipak međusobno odigraju prijateljski meč.

U Italiji su još uvijek u šoku jer je njihov tim poražen u polufinalu baraža od Sjeverne Makedonije koja je slavila prije nekoliko dana u Palermu sa 1:0.

Roberto Mancini je poručio danas na press konferenciji da ostaje selektor i da će sada glavni fokus biti pripremanje za narednog Evropsko prvenstvo na kojem će Azzurri braniti titulu prvaka Evrope.

Mancini je nakon meča protiv Sjeverne Makedonije izazvao dosta pažnje jer je odlučio da Insignea, Immobilea i Jorginha pošalje kući, odnosno oni su se vratili u svoje klubove.

No, selektor Italije je objasnio da oni nisu jedini koji su napustili kamp reprezentacije, te je objasnio zašto je donio takvu odluku.

"Natjerao sam ih da se vrate u klubove jer svakako ne bi igrali sutra. Bolje je da se spremaju za utakmice svojih klubova nego da putuju s reprezentacijom u Tursku, a tamo sjede na klupi ili tribinama", rekao je Mancini i dodao.

"Reprezentaciju su također napustili Politano i Florenzi koji nisu baš na najboljem nivou. Oni također ne bi igrali sutrašnji meč i najbolje je da se vrate u svoje klubove. Nema potrebe da ih trošim na putovanje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi