Tri zvijezde više neće igrati za Italiju
Foto - EPA

Nakon debakla protiv Sjeverne Makedonije

Tri zvijezde više neće igrati za Italiju

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije šokantno je poražena od Sjeverne Makedonije (1:0) i ostala je bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ovaj meč baraža za Mundijal mogao bi biti i posljednji za tri velike zvijezde italijanskog fudbala koji su napustili trening kamp pred nevažni duel protiv Turske.

Lorenzo Insigne, Ciro Immobile i Jorginho dobili su dozvolu selektora Roberta Mancinija da napusti kamp nacionalnog tima, a italijanski mediji navode da sva trojica ozbiljno razmišljaju o napuštanju selekcije.

Iako još nema nikakve zvanične odluke, vrlo je moguće da će zvijezde nacionalnog tima završiti internacionalnu karijeru, posebno jer Azzurri neće vidjeti Katar ove godine.

Treba svakako istaći da je i posao selektora Mancinija pod upitnikom iako ima podršku Fudbalskog saveza Italije zbog činjenice da je prepordio selekciju s kojom je osvojio naslov prvaka Evrope.

Nikom u Italiji nije teško kao njemu: "Ove slike će me proganjati dok sam živ"

Jorginho je napustio teren sa suzama u očima i priznao da će ga ovaj neuspjeh proganjati do kraja života, jer ko bi mogao i pomisliti da će aktuelni evropski prvaci ispasti u polufinalu na svom stadionu u Palermu od Makedonaca.

"Ove greške će me proganjati do kraja života", rekao je Jorginho nakon utakmice u kojoj su gosti golom Trajkowskog u 92. minuti izborili finale.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To se događa. Još uvijek to ne mogu izbaciti iz glave i mislim da će me do groba pratiti ove slike", dodao je reprezentativac Azzurra i veznjak Chelseaja.

"Ljudi kažu da moramo podići glave i krenuti naprijed, ali to je teško".

Promo

Top Komentari

DamirT
Jorginho ih yebo zestoko sa promasenim penalima protiv Svicaraca u obje utakmice i sad odlazi..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti