Igrači Italije u ponedjeljak počinju vakcinaciju za EP, zna se i koja će se vakcina koristiti

Ne žele ništa da rizikuju

Igrači Italije u ponedjeljak počinju vakcinaciju za EP, zna se i koja će se vakcina koristiti

E. Čaušević

Reprezentacija Italije počinje lagano pripreme za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.

Evropsko prvenstvo se trebalo igrati prošlog ljeta, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Na kraju je odlučeno da se EP odigra ovog ljeta i to od 11. juna do 11. jula.

Italijani su se bez ikakvih problema plasirali na završni turnir i sigurno je da će biti jedni od favorita za osvajanje evropskog zlata.

Roberto Mancini pomno prati svoje reprezentativce i sigurno je da će imati težak posao kada bude morao objaviti konačan spisak igrača koji će biti u konkurenciji za mečeve Evropskog prvenstva.

Reprezentativci Italije će se okupiti nekoliko sedmica prije početka Evropskog prvenstva kada će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Mancini je objavio da će prvo pozvati 35 fudbalera koji će proći ovaj pripremni dio, a onda će skratiti spisak i odlučiti koji igrači će imati šansu da nastupe na mečevima Eura.

La Gazzetta dello Sport je danas objavila da je Mancini već napravio spisak na kojem se nalazi 35 fudbalera Italije. To je uradio kako bi ekipa već počela vakcinaciju.

Naime, plan je da od ponedjeljka svi ovi igrači prođu prvi dio vakcinacije pred Evropsko prvenstvo kako ne bi morali razmišljati da li će se neko zaraziti koronavirusom.

Većina ostatka članova reprezentacije Italije je već vakcinisana, a sada je red došao na fudbalere. UEFA neće biti tako striktna da svi igrači moraju biti vakcinisani, ali Italijani ne žele ništa da rizikuju.

Gazzetta piše da se neće koristiti vakcija Astra Zeneca jer se doze primaju u razmaku od najmanje šest sedmica i očekuje se da će se koristiti vakcina Moderna jer se dvije doze mogu primiti u razmaku od tri sedmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi