Roberts: Villas-Boas nije naučio ništa u Chelseaju

Legenda Tottenhama razočarana

Roberts: Villas-Boas nije naučio ništa u Chelseaju

A. Haznadarević

Legenda Tottenhama Graham Roberts, koji je dugi niz godina nosio kapitensku traku Tottenhama, iskazao je svoje nezadovoljstvo sa radom menadžera Andre Villas-Boasa, te je dodao da Portugalac očigledno nije ništa naučio iz perida provedenog u Chelseaju.

Robertsu je posebno zasmetalo Vilas-Boasovo jednolično davanje izjava, te smatra da trener definitivno ne zna moralno podići momčad:

 

"Kada ga slušate dok daje izjave shvatite koliko je dosadan i jednoličan, nema nimalo veselja u njegovu glasu. On bi kao menadžer trebao podići momčad. Možete vi govoriti da je on jednostavno takav, ali ponekad bi se iz njegova glasa mogli čuti i pozitivni tonovi", kazao je Roberts, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Izgleda da on nije ništa naučio iz iskustva s Chelseajem kada je znao loše govoriti o igračima. Iz igračkog iskustva znam koliko vas može podići menadžerov govor. Redknapp je u tome bio sjajan, stalno je nešto brbljao, ali i kada je sam bio loše volje zračio je pozitivom", zaključio je penzionisani defanzivac koji je u karijeri skupio preko 200 nastupa za Spurse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.