Robinho: Brazil mora proći u finale
Brazilac Joel Santana predvodi Južnu Afriku

Kup konfederacije

Robinho: Brazil mora proći u finale

E. Škorić

Brazil je u posljednjoj utakmici skupine B Kupa konfederacije bio ubljediv protiv Italije (3:0), a napadač Robinho pohvalio je čitav svoj tim, vjerujući da će u polufinalu ovog natjecanja proći i Južnu Afriku, koju sa klupe predvodi brazilski stručnjak.

Reprezentacija Brazila u samo sedam minuta uspjela je riješiti meč protiv Italije, te sa dva gola Luisa Fabiana i autogolom Dossene već nakon 45. minuta okončala posao. Sa 9 bodova selekcija Brazila završila je prva u skupini, te će u polufinalu Kup konfederacije igrati protiv domaćina SP-a 2010. godine, Južne Afrike.

"Mislim da smo igrali dobro u prvom poluvremenu, i cijeli tijek utakmice je išao dobro. Mogli smo pobijediti i sa većom razlikom, no sa konačnim uvjerenim ishodom smo bili opušteni", izjavio je Robinho.

"Znamo da je Južna Afrika dobra momčad i da su tehnički dobro po0tkovani. Brazilski trener Joel dobro poznaje naš tim. Bit će to teška utakmica, ali mi moramo proći u finale.", rekao je brazilski napadač Manchester Cityja.

Inače, JAR sa klupe predvodi brazilski stručnjak Joel Santana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.