Robinho se vratio kući
Foto: EPA

Povratak u Santos

Robinho se vratio kući

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Robinho vratio se kući.

Nekadašnji član Real Madrida, Milana i Manchester Cityja prihvatio je ponudu ekipe Santosa, tima u kojem je počeo karijeru.

Robinho je prihvatio manje novca. Zarađivaće oko 150.000 dolara mjesečno, te će vjerovatno karijeru 31-godišnji krilni napadač završiti u ovom timu.

Proteklih šest mjeseci Brazilac je nosio dres kineske ekipe Guangzhou Evergrande. Odigrao je svega devet utakmica u ovom timu, te je postigao tri pogotka.

Također, kao igrač Milana bio je posuđen godinu dana i Santosu, a u bogatoj karijeri je Robinho nastupao za veliki Real Madrid i Manchester City.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 99 utakmica i postigao je 28 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi