Robinho: Teško je igrati protiv jake odbrane

Robinho: Teško je igrati protiv jake odbrane

Brazilski fudbaler Robinho izjavio je da se nada da se naredni protivnici njegove ekipe na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi neće samo braniti.

Brazil je u prvom kolu grupe G pobijedio Sjevernu Koreju sa 2:1. Brazilski fudbaleri se nadaju da Obala Slonovače i Portugal neće igrati samo odbranu, jer onda neće biti prostora za njihov napad.

"Veoma je teško igrati kada se drugi tim trudi samo da se odbrani. To je postalo veoma komplikovano za nas", rekao je Robinho.

Brazilskom napadaču ne pomaže ni to što će im poslednji protivnik u grupi biti Portugal, koji je na meču sa Obalom Slonovače odigrao 0:0, uz samo jednu stopostotnu šansu Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti