"Gravesen me umalo prebio zbog Robinha"
Foto - EPA

Danac je želio da se obračuna sa Brazilcem

"Gravesen me umalo prebio zbog Robinha"

Midhat Šljivak

Thomas Gravesen poznat je kao jedan od najžešćih fudbalera koji su nosili dres Real Madrida.

Ratoborni Danac bio je zaista žestok u igri, a na treninzima nije štedio saigrače koji nisu voljeli igrati protiv njega.

Nekadašnji brazilski fudbaler Cicinho otkrio je kako je Gravesen umalo prebio njega i Robinha na jednom od treninga.

"U Real Madridu sam zbog Robinha umalo dobio batine. Odgurnuo je Gravesena, a ja sam se umiješao kako ne bi krenuo na Robinha. Krenuo je zatim na mene, pobjegao sam u svlačionicu, a Julio Baptista ga je zaustavio. Želio je ubiti Robinha, ja sam bio ispred i vjerovatno bih ja prvi dobio batine", rekao je Cicinho.

Objasnio je nekadašnji brazilski fudbaler zbog čega je nastao haos.

"Gravesen je bio malo lud, a Robinho ga je izazivao. Proturio mu je loptu kroz noge, zatim je to ponovo učinio, a Gravesen ga je udario. Robinho ga je odgurnuo i ovaj je krenuo da ga udari. Capello ih je obojicu isključio sa treninga, a Gravesen je pogledao u mene i povikao je: Ubit ću ga, ubit ću ga. Tako je sve počelo".

Nakon nekoliko dana danski fudbaler je otišao iz Reala i pojačao je redove Celtica.

Karijeru je završio u Evertonu, gdje je ranije proveo najbolje dane karijere. Nastupao je još za HSV i Vejle.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gravesen danas živi u Las Vegasu. Pametnim investicijama stekao je ogromno bogatstvo i jedan je od najbogatijih fudbalera u svijetu.

Cicinho radi kao analitičar na jednoj brazilskoj televiziji, dok je Robinho bez kluba nakon što je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi