Rođendanska torta gorkog ukusa za Mensura Mujdžu

Višesedmična pauza za Zmaja

Rođendanska torta gorkog ukusa za Mensura Mujdžu

Bh. reprezentativac i fudbaler njemačkog Freiburga jučer je proslavio svoj 30. rođendan. 

Ipak, zbog dešavanja na susretu 27. kola Bundeslige u kojem je njegov tim izborio remi na gostovanju kod HSV-a, desni bek naše reprezentacije nije imao razloga za slavlje u punom kapacitetu. 

Trener Freiburga Christian Streich je u 34. minuti bio primoran da zbog povrede zamijeni reprezentativca BiH, a problem je ponovo skočni zglob, tačnije ligamenti skočnog zgloba.

Zvaničnog klupskog saopštenja o ozbiljnosti povrede našeg reprezentativca još uvijek nema, ali pojedini njemački mediji su od izvora bliskih klubu uspjeli izvući informacije da Mujdžu očekuje višesedmična pauza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isti izvor tvrdi da bi se Mujdža trebao zabrinuti i o nastupu na Svjetskom prvenstvu jer je jedan ligament oštećen, a drugi je totalno pukao. 

Nadamo se da će zvanične informacije iz kluba biti nešto tačnije i preciznije od ovih polovičnih, ted a će Mujdža spreman i zdrav stići na početak priprema reprezentacije BiH za Mundijal u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.