Rođeni darivali najveću navijačicu Maidu Kurtović

Maida boluje od cerebralne paralize a njena najveća ljubav je FK Velež

Rođeni darivali najveću navijačicu Maidu Kurtović

Maida Kurtović je 21-godišnja djevojka iz mjesta Livač nedaleko od Mostara.

Maida nažalost boluje od cerebralne paralize. Njeni roditelji čitav život proveli su u borbi,kako bi svojoj Maidi pružili što bolji i ugodniji život, koliko je to moguće u ovoj situaciji. Maida pohađa školu u centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales i to je kako kaže čini posebno sretnom. Maida ima sestru koja također ima zdravstvenih problema, što je još jedna poteškoća za njene roditelje. Nedavno je organizirana akcija za prikupljanje srdstava za Maidina nova kolica, a zahvaljujući velikom srcu dobrih ljudi sredstva za Maidina nova kolica su jako brzo skupljena a u akciji je učestvovao i FK Velež.

Maidina velika ljubav upravo je FK Velež a danas je na prozivci mostarskih nogometaša ova djevojka doživjela prijatno iznenađenje. Nogometaši mostarskog tima Maidi su poklonili dres voljenog kluba s potpisima svih igrača i članova stručnog stožera što ju je učinilo neizmjerno sretnom. Ova djevojka je nedavno na pitanje što bi najviše voljela odgovorila jako jednostavno: 'Otići na utakmicu FK Velež'.

Za nadati se da će epidemiološka situacija u našoj zemlji to skoro dozvoliti a do tada se nadamo da je današnji dan barem malo uljepšao tešku svakodnevicu ove djevojke i njezine obitelji. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1579962154
Nisu bezveze jedini veliki Mostarski klub ♥️
16 2
Rajvosa2019
Respect , za svaku pohvalu
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti