Rođeni pobijedili

Velež bolji od Novog Travnika

Rođeni pobijedili

Danas je na satdionu u Vrapčićima odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Novog Travnika. Slavili su domaćini 1:0, autogolom Silajdžije u 17. minuti. 

Kiša koja čitav dan pada u Mostaru dobro je otežala uslove igračima, ali ipak se moglo koliko toliko igrati. Prvu priliku već u 8. minuti ima Velež preko Serdarevića koji pogađa prečku, a na odbijanac natrčava Alikadić ćiji šut ide preko gola.

U 17. minuti nakon centaršuta Količića, odbrambeni igrač Silajdžija gura loptu u vlastitu mrežu. Do kraja poluvremena nije bilo previše šansi.

 

U drugom poluvemenu na igračima se osjetio umor, jer nije bilo lako na natopljenom terenu. Veliku šansu za goste ima Suljić u 60.minuti, a za Velež u 86. minuti Jakirović dobro puca, nakon povratne Vidovića, ali golman gostiju brani.

Do kraja utakmice Novi Travnik je pokušao da dođe do gola, ali Bobić se nije dao danas savladati.

 

Sve u svemu,  Velež je na kraju došao do pobjede, i sa malo više optimizma gleda prema naprijed.

Prijateljski meč:

Velež – Novi Travnik 1:0

Velež je nastupio u sljedećem sastavu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bobić, Količić (80. Husić) Mahinić, Jazvin, Lukomirak, Isić, Kodro (46. Demić), Alikadić (65. Memić), Serdarević (75. Vidović), D.Ćemalović (70. Jakirović), Papaz (85. Nazdrajić)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi