Rođeni u BiH, ali su svjetsko zlato osvojili sa Srbijom

Rođeni u BiH, ali su svjetsko zlato osvojili sa Srbijom

Srđan Babić (Banja Luka / Vojvodina)

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina napravila je pravo čudo! Izabranici Veljka Paunovića pobjedom od 2:1 u finalu Svjetskog prvenstva nad Brazilom od 2:1 okitila je titulom svjetskog šampiona.

Srđan Babić, rođeni Banjalučanin, upisao je sedam nastupa na Svjetskom prvenstvu koje su mladi fudbaleri Srbije okončali na trijumfalan način. Babić koji je rođen 22. aprila 1996. godine visok je 192 cm i u Srbiji je prošao kroz gotovo sve omladinske selekcije, a trenutno nosi dres novosadske Vojvodine.

Dres U-17 selekcije Srbije nosio je četiri puta, te je postigao jedan gol. Za juniorsku reprezentaciju upisao je četiri nastupa, uz dva gola. Dres šampiona svijeta, U-20 selekcije, oblačio je devet puta, od čega sedam puta na Mundijalitu koji se igrao na Novom Zelandu. Na terenu je tokom SP-a proveo ukupno 750 minuta.

Nažalost za zemlju u kojoj je rođen nikada nije nastupao!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.