Rodgers: Chelsea je parkirao dva autobusa pred gol
Foto: EPA

Trener Liverpoola kroz smijeh

Rodgers: Chelsea je parkirao dva autobusa pred gol

Edmir Škorić

Engleski derbi u 36. kolu Premiershipa odigrali su Liverpool i Chelsea na Anfieldu, a sastav Josea Mourinha je na kraju slavio s 2:0.

Tako je Chelsea učinio veliku uslugu Manchester Cityju koji ima tri boda i utakmicu manje od Redsa, ali i bolju gol-razliku, koja bi na kraju mogla odlučiti o prvaku.

"Moram čestitati svojim igračima koji su se doista trudili. Mislim da je očigledno kako smo bili bolja ekipa na terenu unatoč porazu. Čestitam Chelseaju na pobjedi", rekao je trener Liverpoola Brendan Rodgers, koji je kratko, uz smijeh, prokomentarisao taktiku koju je postavio Mourinho.

"Mislim da su danas parkirali dva autobusa", dodao je raspoloženi Rodgers. 

"Chelsea tako igra. Oni imaju vrhunske igrače, ali odlučili su se igrati isključivo defanzivno. Malo smo razočarani načinom na koji smo primili golove. Naravno, to ne znači da krivim Gerrarda, on se nesretno poskliznuo. To vam je tako u nogometu. Stevie je legenda ovog kluba i niko ga nema pravo kriviti", ističe Rodgers.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov Liverpool će igrati Ligu prvaka sljedeće sezone, a pitanje je može li nakon dugo vremena do titule. Redsi imaju igrati protiv Crystal Palacea u  gostima, a onda dočekuju Newcastle, dok City ide u goste Evertonu, a onda dočekuje Aston Villu i West Ham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.