Rodgers: City nam je otvorio vrata Lige prvaka

Trener Liverpoola

Rodgers: City nam je otvorio vrata Lige prvaka

Liverpool je jučer u okviru 32. kola savladao Newcastle rezultatom 2:0 i primaknuo se Manchester Cityju na četiri boda zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Timu s Anfielda na ruku ide i slaba forma aktualnog prvaka Manchester Cityja, koji je u nedjelju poražen od Manchester Uniteda na Old Traffordu.

"Ovo je bio vrlo važan rezultat. Znali smo da moramo dobiti, s obzirom da nam je City otvorio vrata Lige prvaka. No, moramo prije svega pobjeđivati u svojim utakmicama", kazao je trener Brendan Rodgers nakon susreta, te dodao:

"Klubovi koji su ispred nas na ljestvici u očiglednoj su prednosti, no budemo li dobro igrali, vidjet ćemo što će se dogoditi. Mogući su brojni zapleti i raspleti, ali moramo stvoriti pritisak na konkurente", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.