Rodgers: Slučaj Rangersa treba svima biti opomena

Visoke plate igrača vode u propast

Rodgers: Slučaj Rangersa treba svima biti opomena

A. Haznadarević

Novi menadžer Liverpoola Brendan Rodgers, smatra da svi klubovi trebaju izvući pouku iz slučaja koji se dogodio Glasgow Rangersima, te da aktuelni trend ogromnih plata igrača vodi samo u propast.

Rodgers je istakao da se lošim poslovanjem svaki klub može dovesti na rub propasti, a to važi i za one najveće.

 

"Ovo je Liverpool i nezamislivo je da je i ovaj klub bio blizu bankrota. Svi mogu misliti da se to nikada neće dogoditi baš njihovom klubu, ali ko je mogao očekivati da će se to dogoditi jednim Glasgow Rangersima?, pita se Liverpoolov menadžer.

 

"Ukoliko se u fudbalu nastave isplaćivati plate na nivou na kojem to sada čine neki klubovi, izaziva se nevolja. Možda se neće ništa dogoditi sada, ali u budućnosti sigurno hoće. Rangersi su upozorenje svima", smatra menadžer koji je sa Swansea Cityjem prošle sezone postigao odlične rezultate, te obećava da ni u Liverpoolu neće besmisleno bacati novac:

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Neću nikoga dovoditi pod svaku cijenu. Potrudit ćemo se dovesti igrače koji donose prevagu, ali preferiram 'gladne' igrače, koji silno žele uspjeti. Dobro će zaraditi, ali samo ako budu dobro igrali. Historija Liverpoola satkana je od igrača koji su se probijali kroz niže lige i ja ću teško sarađivati s igračima koji neće marljivo raditi", zaključio je Rodgers.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije