Rodin: Godi mi interes Zrinjskog,  sa GOŠK-om želim do historijskog uspjeha
FOTO: Dnevni list

Defanzivac tima iz Gabele za SportSport.ba

Rodin: Godi mi interes Zrinjskog, sa GOŠK-om želim do historijskog uspjeha

Samir Mlaćo

NK GOŠK je mimo svih očekivanja tri kola prije kraja osigurao opstanak u Premijer ligi. Gabeljani su zaigrali najbolje kada je bilo najvažnije, te na kraju uspjeh nije mogao izostati.

Sjajne partije iz kola u kolo pruža defanzivac Matej Rodin (22) koji je na zimu stigao iz slovenskog Aluminija. Rodin je već ranije nosio dres GOŠK-a, te mu nije bilo teško  uklopiti seu malom hercegovačkom gradiću.

"Došao sam na zimu, ekipa me prihvatila sjajno, a ja sam i ranije bio u GOŠK-u te sam tako već poznavao neke momke. Opstanak je bio naš primarni cilj, bilo je pritiska da to osiguramo, tu je bio i Čelik koji je hajmo reći veći klub, ali uz puno rada i mnogo dobrih trennga mi smo osigurali zacrtano. Došli smo do cilja tri kola prije kraja, a sada smo zacrtali novi cilj. Želimo da završimo kao prvoplasirana momčad u Ligi za opstanak", priča Rodin za SportSport.ba.

Već sada je svjestan da je dolazak u GOŠK bio pravi potez za njega.

"Već odavno sam razmišljao da se vratim i prije odlaska u Aluminij. Imam dobre uspomene iz GOŠK-a, lijepa iskustva, kao i odnos sa ljudima koji vode klub. Sve što se dogovori sa njima to je uvijek ispoštovano, te naravno da povratak u GOŠK gledam kao pravi potez. Ekipa igra odlično, kao i ja i to je to".

Dolazak Feđe Dudića 'probudio' je tim koji je upisao šest poraza i kojem su mnogi predviđali put za niži rang.

"Nisam bio tu prije Dudića, tako da ne mogu govoriti o tom periodu, ali po riječima saigrača osjetila se malodušnost, izgubili su šest utakmica zaredom praktično bez udarca na gol. Došao je Dudić, neporaženi smo ostali nakon duela sa Krupom i Slobodom, a na proljeće smo izgubili samo od Zrinjskog i to na ružan način, te Čelika".

Bliži se ljetni prelaznik rok, a Rodin je jedna od želja Blaža Sliškovića, trenera novog - starog prvaka Zrinjskog.

Ističe da mu godi interesovanje iz redova Mostaraca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pročitao sam maloprije tu vijest, poslali su mi saigrači. Godi mi zanimanje jednog takvog stručnjaka i kluba kao što je Zrinjski, to je ogromna stvar. Vidjet ćemo šta će se desiti, sada sa GOŠK-om prvo želim ostvariti historijski uspjeh, a eventualnog osvajanje sedmog mjesta to svakako jeste".

U dosadašnjem dijelu sezone Rodin je upisao 12 nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju. Radi se o deanzivcu koji je u svojoj karijerio nosio još i dres Lokomotive te Šibenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi